Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μεγέθυνση πέους απορίες,ερωτήσεις και απαντήσεις

Ο Δρ.Πέτρος Θάνος στο in2life σε συνέντευξη της Έλενας Μπούλια. Διαβάστε περισσότερα στο: in2life Πηγή: www.in2life.gr

 Όλοι οι άνδρες, ακόμα και οι πιο… προικισμένοι, έχουν κάποια στιγμή σκεφτεί ότι ίσως η σεξουαλική τους ζωή να ήταν πιο επιτυχημένη αν διέθεταν μεγαλύτερη… αυτοπεποίθηση. Για κάποιους από αυτούς, η ανάγκη αυτή δικαιολογείται, καθώς πιθανώς να αντιμετωπίζουν κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα. Οι περισσότεροι, όμως, πάσχοντας από ανασφάλεια για το μέγεθος του πέους τους θεωρούν ότι the bigger the better.

«Οι πραγματικοί φόβοι των αντρών αυτών έχουν να κάνουν με το ότι νιώθουν ‘μη επαρκείς’ ως άντρες», λέει η κ. Τζελέπη, η οποία διακρίνει το πρότυπο του «μεγάλου και δυνατού» άνδρα, τις συγκρίσεις σε συγκεκριμένους χώρους συνάθροισης ανδρών, την πορνογραφία και τις διαφημίσεις ως αιτίες που δημιουργούν στους άνδρες τέτοιου είδους ανασφάλειες. Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, η λύση δεν βρίσκεται στην φαλλοπλαστική. Μαζί της φαίνεται να συμφωνεί και ο χειρούργος-ουρολόγος κ. Πέτρος Θάνος, ο οποίος συμβουλεύει πως «θα πρέπει να υπάρχει τεκμηριωμένος ιατρικός λόγος (π.χ. buried penis, κάκωση, προβλήματα ενδοκρινολογικής φύσεως) για να προχωρήσει κανείς σε φαλλοπλαστική και με βάση αυτόν τον λόγο θα πρέπει να προταθεί η ανάλογη θεραπεία». Καθώς οι μη επεμβατικές μέθοδοι επιμήκυνσης (π.χ. αντλίες κενού, φαρμακευτική αγωγή ή κρεμαστά βάρη) επιφέρουν αμφισβητούμενα αποτελέσματα, στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία που προτείνεται είναι η αισθητική φαλλοπλαστική, με την μορφή χειρουργικής επέμβασης. 

Οι απορίες σας

 Ζητήσαμε από δέκα άνδρες να εκφράσουν τις απορίες τους σχετικά με το θέμα της επιμήκυνσης πέους και απαντήσεις στους προβληματισμούς τους έδωσε ο χειρούργος ουρολόγος και ανδρολόγος κ. ΠέτροςΘάνος.  

«Μέχρι πόσα εκατοστά μπορεί να επιμηκυνθεί;»

 Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να προσφέρει αύξηση, όσον αφορά το μήκος, κατά 2 έως και -μέγιστο- 5 εκατοστά.

«Υπάρχει πόνος μετεγχειρητικά;»

Πόνος σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει. Μόνο σε φάση στύσης, για έως μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, μπορεί να υπάρξει ήπιος πόνος. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται και από το αν ο γιατρός θα βάλει ελαστικό επίδεσμο μετά το χειρουργείο και πόσο γρήγορα θα αφαιρεθεί ο επίδεσμος αυτός –καλό είναι να μην αφαιρεθεί νωρίτερα από όσο θα συμβουλεύσει ο γιατρός.

«Το νιώθεις σαν ξένο μέλος στο σώμα σου;»

Όχι, εφόσον δεν τοποθετείται κάποιο μόσχευμα αλλά γίνεται τομή κρεμαστήριου συνδέσμου στην ρίζα του πέους. (Πρόκειται για τον σύνδεσμο που δίνει ανοδική κλίση στο πέος όταν βρίσκεται σε στύση).

«Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα ή πρέπει να επαναλάβει κανείς την εγχείρηση;»

Μετά την αποκατάσταση και για τουλάχιστον δύο μήνες κάθε νύχτα πρέπει να τοποθετείται το extender, ένα μηχάνημα που «τραβάει» το πέος για να διατηρηθεί το μήκος του, καθώς υπάρχει η τάση να γίνονται συμφύσεις. Αν δεν τοποθετηθεί αυτό το μηχάνημα το πέος μπορεί όχι μόνο να επανέλθει στο αρχικό του μέγεθος, αλλά ακόμα και να μικρύνει.

«Υπάρχουν κίνδυνοι; Π.χ. να μην ξαναϋπάρξει στύση ή να εμφανιστεί καρκίνος»

 Καρκίνος όχι, αλλά μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στύσης και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που πρέπει να προσέξει κανείς πριν προχωρήσει σε μία τέτοια επέμβαση: Πριν από κάθε επέμβαση πέους θα πρέπει να γίνεται έλεγχος της ανατομίας και της αγγειακής λειτουργίας του. Η εξέταση μπορεί να γίνει με δυναμικό Doppler πέους και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μετά την επέμβαση. (Διαβάστε περισσότερα για το πόσο σημαντικό είναι το Doppler πέους σε θέματα στυτικής δυσλειτουργίας εδώ.)

«Μπορείς να αρχίσεις ‘δράση’ αμέσως;»


Ναι, συνήθως μετά τον πρώτο μήνα. 

«Πόσο κοστίζει;»

 Ανάλογα την επέμβαση που θα χρειαστεί κανείς (π.χ. επιμήκυνση, πάχυνση ή και τα δύο), το κόστος ξεκινά από 2.000-3.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 10.000 ευρώ. 

Δείτε επίσης Μέγεθος πέους και βασικές αρχές

Επισκεφθείτε επίσης το blog φίμωση και δείτε σχετικά θέματα που αφορούν τις παθήσεις του πέους όπως είναι η φίμωση πέους , ο βραχύς χαλινός , τα κονδυλώματα και άλλα καθώς επίσης και μεθόδους αποκατάστασης των προβλημάτων αυτών.Για υπόλοιπα θέματα που αφορούν την Ουρολογία αλλά και την Ανδρολογία μπορείτε να επισκεφθείτε κάνοντας κλικ στο Ουρολογικά και Ανδρολογικά θέματα και στο Androplan

Σας προτείνουμε επίσης να δείτε τα  Συχνά Ανδρολογικά προβλήματα


 



Ετικέτες

5 Διατροφικά tips για καλύτερη και σκληρότερη στύση 8 ασκήσεις που βελτιώνουν τις επιδόσεις στο σεξ Άγχος και stress ανδρική σεξουαλική διέγερση Ανδρολογικές παθήσεις ανδρολόγος Απαντήστε στον Ανδρολόγο σας βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα βασικές αρχές Βραχύς χαλινός πέους Βραχύς χαλινός πέους και επέμβαση βραχύς χαλινός Δημήτρης Παντολέων ένα πρόβλημα που φαίνετα Επίκτητες κάμψεις του πέους που δεν έχουν σχέση με την νόσο Peyronie Επιπλοκές και προβλήματα που προκύπτουν από τη στυτική δυσλειτουργία έρωτας ερωτήσεις και απαντήσεις Ερωτήσεις στον Ανδρολόγο σας Η στύση στον άντρα Η φυσιολογία της στύσης και η εκσπερμάτιση Κάμψεις πέους Κονδυλώματα και Laser αποκατάσταση Μέγεθος πέους Μεγέθυνση πέους απορίες μία χρήσιμη τεχνική για να χαλαρώνετε Νόσος Peyronie Οργανική στυτική δυσλειτουργία ουρολόγος πέος προστατίτιδα Πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις σεξουαλικές μας επιδόσεις σεξουαλική λειτουργία Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) στράβωμα πέους στυτική δυσλειτουργία Στυτική δυσλειτουργία και αίτια Στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία Στυτική δυσλειτουργία και καρδιακές παθήσεις Συγγενείς κάμψεις του πέους Συμπληρώματα διατροφής Συχνά Ανδρολογικά θέματα Συχνά Ανδρολογικά προβλήματα Τα 5 βήματα της γυναίκας που “λύνουν” τα προβλήματα του άνδρα Το δυναμικό έγχρωμο Doppler του πέους στους νέους άντρες με στυτική δυσλειτουργία Το ερωτηματολόγιο της στυτικής δυσλειτουργίας IIEF-5 Υπερηχογράφημα πέους κι έγχρωμο Doppler στην στυτική δυσλειτουργία φίμωση πέους Φλεγμονές πέους Ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία focus fm François Gigot de la Peyronie sex To Androplan μας προτείνει 10 λόγους για να κάνουμε σεξ