Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ)



To Androplan και ο Dr.Πέτρος Θάνος guide your sex life και μας ενημερώνουν για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)

Τα  σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή αλλιώς τα αφροδίσια νοσήματα είναι οι ασθένειες εκείνες που μεταδίδονται, μεταφέρονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή.


Τα χλαμύδια : είναι μικροοργανισμοί οι οποίοι μπορεί να έχουν μεταδοθεί, όμως σ’ ένα μεγάλο ποσοστό δε δίνουν κάποια κλινική εικόνα, ούτε όμως και κάποια ιδιαίτερα συμπτώματα. Στις περιπτώσεις εκείνες όμως που υπάρχουν βλεννώδεις εκκρίσεις, καύσος κατά την ούρηση ή και κατά μήκος της ουρήθρας, αίμα ή και πόνος κατά διαστήματα θα πρέπει ο γιατρός να ελέγχει το ενδεχόμενο ύπαρξης των χλαμυδίων. Ειδικότερα ο άνδρας θα πρέπει να εξετάσει τα γεννητικά του όργανα όπως όρχεις, επιδιδυμίδες και προστάτη αδένα. Η θεραπεία είναι φαρμακευτική, συνήθως αντιβίωση.

Η ηπατίτιδα Β : μπορεί να εμφανισθεί με συμπτώματα όπως είναι η ναυτία, ο πυρετός, τα κοιλιακά άλγη, οι διαρροϊκές κενώσεις, ο ίκτερος και άλλα. Πολλές φορές τα συμπτώματα απουσιάζουν, ενώ ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Β είναι αποτελεσματικός.

Γονόρροια (Βλεννόροια) : μπορεί να παρουσιάζεται έξοδος εκκρίματος από την ουρήθρα, καύσος κατά την ούρηση ή να μην υπάρχουν και καθόλου συμπτώματα. Όπως και στα χλαμύδια έτσι και στην γονόρροια όσον αφορά τον άνδρα θα πρέπει να εξετάζεται κλινικά από τον Ουρολόγο-Ανδρολόγο και να δίδεται μεγάλη βαρύτητα στην γονιμότητά του καθ’ ότι προσβάλλει τις γεννητικές περιοχές.Η θεραπεία είναι φαρμακευτική, συνήθως αντιβίωση.

Σύφιλη : στη σύφιλη ο γιατρός μπορεί κλινικά να διαπιστώσει έλκη συνήθως στις γενετικές περιοχές ή και αλλού όπως στα άνω άκρα, χέρια ή κάτω άκρα, πόδια. Να τονίσουμε πως η κατάσταση μπορεί να είναι ασυμπτωματική αναλόγως του σταδίου που βρίσκεται η νόσος. Στα αρχικά στάδια η ασθένεια είναι αντιμετωπίσιμη συντηρητικά.

Ο γενετήσιος έρπης : χαρακτηρίζεται από εξανθήματα και ίσως πόνο κατά την ούρηση, ενώ, μπορεί να συνυπάρχει και κνησμός (φαγούρα).Υπάρχουν φαρμακευτικές αγωγές που μειώνουν τα συμπτώματα.

Κονδυλώματα : είναι μικρές διογκώσεις που αναπτύσσονται στο δέρμα. Η αιτία τους είναι ο ιός HPV. Έχουν διαπιστωθεί περίπου 100 διαφορετικά στελέχη και μερικά από αυτά προκαλούν διογκώσεις στο σώμα. Εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα του άνδρα και της γυναίκας  και πολλές φορές γύρω από τον πρωκτό και το περίνεο. Στις γυναίκες η θεραπευτική αγωγή περιλαμβάνει την τοπική χρήση ενός διαλύματος της ποδοφυλλοτοξίνης για μερικές εβδομάδες. Στους άνδρες μπορεί να γίνει καταστροφή με κρυοπηξία, ηλεκτροδιαθερμία ή και με τη χρήση laser.

Επισκεφθείτε επίσης το blog φίμωση και δείτε σχετικά θέματα που αφορούν τις παθήσεις του πέους όπως είναι η φίμωση πέους , ο βραχύς χαλινός , τα κονδυλώματα και άλλα καθώς επίσης και μεθόδους αποκατάστασης των προβλημάτων αυτών.Για υπόλοιπα θέματα που αφορούν την Ουρολογία αλλά και την Ανδρολογία μπορείτε να επισκεφθείτε κάνοντας κλικ στο Ουρολογικά και Ανδρολογικά θέματα και στο Androplan

Σας προτείνουμε επίσης να δείτε τα  Συχνά Ανδρολογικά προβλήματα


 




Ετικέτες

5 Διατροφικά tips για καλύτερη και σκληρότερη στύση 8 ασκήσεις που βελτιώνουν τις επιδόσεις στο σεξ Άγχος και stress ανδρική σεξουαλική διέγερση Ανδρολογικές παθήσεις ανδρολόγος Απαντήστε στον Ανδρολόγο σας βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα βασικές αρχές Βραχύς χαλινός πέους Βραχύς χαλινός πέους και επέμβαση βραχύς χαλινός Δημήτρης Παντολέων ένα πρόβλημα που φαίνετα Επίκτητες κάμψεις του πέους που δεν έχουν σχέση με την νόσο Peyronie Επιπλοκές και προβλήματα που προκύπτουν από τη στυτική δυσλειτουργία έρωτας ερωτήσεις και απαντήσεις Ερωτήσεις στον Ανδρολόγο σας Η στύση στον άντρα Η φυσιολογία της στύσης και η εκσπερμάτιση Κάμψεις πέους Κονδυλώματα και Laser αποκατάσταση Μέγεθος πέους Μεγέθυνση πέους απορίες μία χρήσιμη τεχνική για να χαλαρώνετε Νόσος Peyronie Οργανική στυτική δυσλειτουργία ουρολόγος πέος προστατίτιδα Πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις σεξουαλικές μας επιδόσεις σεξουαλική λειτουργία Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) στράβωμα πέους στυτική δυσλειτουργία Στυτική δυσλειτουργία και αίτια Στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία Στυτική δυσλειτουργία και καρδιακές παθήσεις Συγγενείς κάμψεις του πέους Συμπληρώματα διατροφής Συχνά Ανδρολογικά θέματα Συχνά Ανδρολογικά προβλήματα Τα 5 βήματα της γυναίκας που “λύνουν” τα προβλήματα του άνδρα Το δυναμικό έγχρωμο Doppler του πέους στους νέους άντρες με στυτική δυσλειτουργία Το ερωτηματολόγιο της στυτικής δυσλειτουργίας IIEF-5 Υπερηχογράφημα πέους κι έγχρωμο Doppler στην στυτική δυσλειτουργία φίμωση πέους Φλεγμονές πέους Ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία focus fm François Gigot de la Peyronie sex To Androplan μας προτείνει 10 λόγους για να κάνουμε σεξ