Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Στυτική δυσλειτουργία: Ένα σημάδι των καρδιακών παθήσεων;

Στυτική δυσλειτουργία: Ένα σημάδι των καρδιακών παθήσεων; Ο Δρ.Πέτρος Θάνος και το Androplan μας ενημερώνουν.

Η στυτική δυσλειτουργία  μπορεί να είναι και να αποτελεί ένα πρώιμο στάδιο προειδοποίησης των καρδιοπαθειών. Μελετώντας και κατανοώντας τη σχέση των δύο αυτών καταστάσεων μπορεί να προβλεφθεί αλλά και να αντιμετωπισθεί μία καρδιοπάθεια, πριν εξελιχθεί σε μία «πολύ σοβαρή» κατάσταση. Ομοίως, εάν πάσχετε από κάποιου τύπου καρδιοπάθεια- καρδιακή νόσο, τότε η σωστή θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει και να επιλύσει το πρόβλημα σας με τη στυτική δυσλειτουργία.

Απόφραξη και θρόμβωση αρτηριών.Όταν η στυτική δυσλειτουργία και η καρδιοπάθεια «συναντιούνται»

Εικ.1
Η αρτηριοσκλήρυνση ή αθηρωμάτωση (είναι εκφυλιστική πάθηση των μεγάλου και μεσαίου μεγέθους αρτηριών, η οποία προσβάλλει μεγάλες αλλά και μικρές ηλικίες. Προκαλείται λόγω δημιουργίας μιας πλάκας, του λεγόμενου αθηρώματος, στο εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων,εικ. 1.). Οι μικρότερες αρτηρίες στο σώμα, όπως αυτές του πέους, είναι οι πρώτες οι οποίες θρομβώνονται . Η αθηρωματική  πλάκα μειώνει τη ροή του αίματος στο πέος, καθιστώντας δύσκολη μια  φυσιολογική στύση. Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί ,λοιπόν, μια «προειδοποίηση» για αρτηριοσκλήρυνση, μία κατάσταση που μπορεί όμως να προσβάλλει ακόμα και μεγαλύτερες αρτηρίες, που τροφοδοτούν την καρδιά σας και άλλα όργανα. Η αθηροσκλήρωση αυξάνει επίσης τον κίνδυνο δημιουργίας και άλλων προβλημάτων, όπως είναι το ανεύρυσμα ,το εγκεφαλικό επεισόδιο και η περιφερική αγγειοπάθεια, για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Ορισμένοι άνδρες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο
Σακχαρώδης διαβήτης: Οι άνδρες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη διατρέχουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης στυτικής δυσλειτουργίας, καρδιακών παθήσεων και άλλων προβλημάτων που προκαλούνται από την περιορισμένη ροή αίματος.
Υψηλή χοληστερόλη (υπερχοληστεριναιμία): Η αυξημένη τιμής της LDL, λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας, (κακή χοληστερόλη), μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση-αθηρωμάτωση.
Καπνιστής: Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης. Επίσης, επηρεάζει άμεσα και την ικανότητά για μία φυσιολογική στύση και στυτική λειτουργία.
Υπέρταση: Με την πάροδο του χρόνου, δημιουργούνται και εξελίσσονται βλάβες των αγγείων λόγω της  υψηλής αρτηριακής πίεσης, ενώ η κατάσταση αυτή επιταχύνει και τη διαδικασία της αθηροσκλήρωσης.
Έχοντας ένα μέλος της οικογένειας με τις καρδιοπάθεια: Είναι πιο πιθανό και υπάρχει προδιάθεση στο να αναπτυχθεί στυτική δυσλειτουργία εφόσον υπάρχει συγγενής πρώτου βαθμού, όπως αδέλφια ή γονέας με καρδιακή νόσο από τη νεαρή ηλικία.
Η ηλικία σας: Όταν εμφανισθούν στοιχεία στυτικής δυσλειτουργίας σε νεότερη ηλικία, τόσο υψηλότερος είναι και ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων. Στους άντρες ηλικίας μικρότερης των 50 ετών ,που αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, η επικινδυνότητα ανάπτυξης καρδιοπάθειας  αποτελεί σημαντικό προγνωστικό κριτήριο σε σχέση με τους μεγαλύτερους των 70 ετών στους οποίους η στυτική δυσλειτουργία δεν αποτελεί προγνωστικό δείκτη.
Το υπερβολικό βάρος: Στον υπέρβαρο ή παχύσαρκο αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιοπαθειών αλλά και στυτικής δυσλειτουργίας που οφείλεται σε αθηροσκλήρωση, αλλά και σε διάφορους άλλους λόγους.
Η κατάθλιψη: Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η κατάθλιψη σχετίζεται με την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης καρδιοπαθειών και στυτικής δυσλειτουργίας.

Εάν ο γιατρός σας πιστεύει πως μπορεί να βρίσκεστε σε κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων (risk of heart disease), τότε θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, όπως π.χ. είναι η άσκηση, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών σας ή η απώλεια βάρους. Οι αλλαγές αυτές μπορούν να βελτιώσουν την υγείας σας αλλά και τη στύση σας. Αν υπάρχουν πιο σοβαρές ενδείξεις "κινδύνου" τότε  μπορεί να χρειαστείτε περαιτέρω εξετάσεις ή και θεραπεία.

Δείτε επίσης το δυναμικό έγχρωμο doppler του πέους στους νέους άντρες

Επισκεφθείτε επίσης το blog φίμωση και δείτε σχετικά θέματα που αφορούν τις παθήσεις του πέους όπως είναι η φίμωση πέους , ο βραχύς χαλινός , τα κονδυλώματα και άλλα καθώς επίσης και μεθόδους αποκατάστασης των προβλημάτων αυτών.Για υπόλοιπα θέματα που αφορούν την Ουρολογία αλλά και την Ανδρολογία μπορείτε να επισκεφθείτε κάνοντας κλικ στο Ουρολογικά και Ανδρολογικά θέματα και στο Androplan

Σας προτείνουμε επίσης να δείτε τα  Συχνά Ανδρολογικά προβλήματα


 




Ετικέτες

5 Διατροφικά tips για καλύτερη και σκληρότερη στύση 8 ασκήσεις που βελτιώνουν τις επιδόσεις στο σεξ Άγχος και stress ανδρική σεξουαλική διέγερση Ανδρολογικές παθήσεις ανδρολόγος Απαντήστε στον Ανδρολόγο σας βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα βασικές αρχές Βραχύς χαλινός πέους Βραχύς χαλινός πέους και επέμβαση βραχύς χαλινός Δημήτρης Παντολέων ένα πρόβλημα που φαίνετα Επίκτητες κάμψεις του πέους που δεν έχουν σχέση με την νόσο Peyronie Επιπλοκές και προβλήματα που προκύπτουν από τη στυτική δυσλειτουργία έρωτας ερωτήσεις και απαντήσεις Ερωτήσεις στον Ανδρολόγο σας Η στύση στον άντρα Η φυσιολογία της στύσης και η εκσπερμάτιση Κάμψεις πέους Κονδυλώματα και Laser αποκατάσταση Μέγεθος πέους Μεγέθυνση πέους απορίες μία χρήσιμη τεχνική για να χαλαρώνετε Νόσος Peyronie Οργανική στυτική δυσλειτουργία ουρολόγος πέος προστατίτιδα Πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις σεξουαλικές μας επιδόσεις σεξουαλική λειτουργία Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) στράβωμα πέους στυτική δυσλειτουργία Στυτική δυσλειτουργία και αίτια Στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία Στυτική δυσλειτουργία και καρδιακές παθήσεις Συγγενείς κάμψεις του πέους Συμπληρώματα διατροφής Συχνά Ανδρολογικά θέματα Συχνά Ανδρολογικά προβλήματα Τα 5 βήματα της γυναίκας που “λύνουν” τα προβλήματα του άνδρα Το δυναμικό έγχρωμο Doppler του πέους στους νέους άντρες με στυτική δυσλειτουργία Το ερωτηματολόγιο της στυτικής δυσλειτουργίας IIEF-5 Υπερηχογράφημα πέους κι έγχρωμο Doppler στην στυτική δυσλειτουργία φίμωση πέους Φλεγμονές πέους Ψυχογενής στυτική δυσλειτουργία focus fm François Gigot de la Peyronie sex To Androplan μας προτείνει 10 λόγους για να κάνουμε σεξ